Der er rigtigt meget fokus på mobning i disse dage, både Silas Holst og Peter Mygind har lavet en udsendelsesserie om mobning. Og misforstå mig nu ikke, mobning er noget lort, og i rigtigt mange tilfælde er det noget, der forfølger ofrene resten af livet – og i øvrigt går jeg ind for, at man altid behandler sine medmennesker ordentligt. Men det fik mig alligevel til at tænke lidt på, om man ikke også kan forsøge at vende det til noget positivt. Jeg har i øvrigt ikke set nogen af de to programmer, så det handler ikke så meget om at kommentere på udsendelserne, men er snarere en generel tanke.

Uanset om du har gode eller dårlige kort på hånden, så betyder det uendeligt meget, hvordan du ser på de udfordringer, du står overfor. Min kone (som er ret skarp til at spotte den slags ting) gjorde mig opmærksom på, at i en anden serie MasterChef på TV3, der kan deltagerne hver gang vinde en fordel i næste runde, men interessant nok ender det oftest med at blive en ulempe for vinderen. Jeg har ikke nogen større undersøgelse, der bakker mig op i det her, men jeg har min egen teori om hvorfor:

Når en af deltagerne har vundet fordelen, så slapper de pludselig lidt mere af, mens deres modstandere kæmper hårdere for sejren, nu da de ikke har samme fordel.

Det gælder i alle livets facetter, at din indstilling til tingene er uendeligt vigtigt for udfaldet af din situation. Og derfor tænker jeg, at hvis man som mobbe-offer formår at vende det til en konstruktiv følelse af, at nu skal jeg vise dem, hvad jeg kan. Så kommer man i samme situation som de førnævnte modstandere, og man er mere klar til at tage kampen op.

Og det gælder ikke kun ved mobning. Uanset hvilken situation, du står i, så tag og vend det til en iver efter at få det bedste ud af situationen, for så vil det næsten helt sikkert blive til en succes for dig.


Kasper Rahbek

Serieiværksætter, der brænder for alt hvad der er nyt og spændende. Jeg elsker at tale om iværksætteri, online markedsføring, sociale medier, apps og teknologi. Derudover er jeg far, ægtefælle, (meget) glad for mad, altid positiv og klar på nye udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *