Det bedste tidspunkt at starte din virksomhed på, er lige nu. Sådan. Hvis det var det eneste, du skulle vide, kan du bare gå videre med noget andet. Men hvis du vil vide hvorfor, så læs videre her.

Jeg kender det selv lige så godt, som du sikkert også gør. Fornemmelsen af, at jeg skal lige vide lidt mere, inden jeg starter. “Jeg skal barre lige have styr på mit liv/min familie/mit hus, før jeg starter.”, eller “lige nu er bare ikke det bedste tidspunkt”, eller “jeg skal lige tjene lidt flere penge først”. Men faktum er, at de fleste af disse undskyldninger er… ja, undskyldninger.

Det er så nemt at tænke alle de store tanker, og lægger planer. Det er bare så svært at finde lige præcis det bedste tidspunkt. Men her kommer lige et guldkorn: Der kommer aldrig et tidspunkt, der er mere gunstigt end nu!

Og tro mig: Jeg har selv været der. Jeg har udskudt og udskudt, lige indtil, jeg indså, at det aldrig rigtigt blev nemmere at få startet på noget nyt, bare fordi jeg ventede længere. Det handler om, lige at træde et skridt tilbage, og kigge på sine egne undskyldninger. For er det ikke bare dårlige undskyldninger, eller er der virkeligt noget, der gør, at du absolut ikke kan starte lige nu.

Du kan ikke starte som ekspert!

En af de mange grunde, der ofte er til at du udskyder din start er, at du føler, du skal vide lidt mere, eller at du ikke er ekspert på dit område endnu. Og det er en dum ting at lade dig holde tilbage for. For sandheden er, at du bliver ikke ekspert, før du fingrene ned i skidtet, og begynder at arbejde med det specifikke område hver dag. Det er super godt at læse, og inden for de fleste brancher er teori vigtigt. Men der er ikke noget, der forhindrer dig i at blive ved med at lære, efter du har startet din virksomhed – tværtimod. Faktisk er der ikke noget, der motiverer dig så meget til at lære noget nyt, som hvis det er noget, der er vigtigt i forhold til en helt konkret kunde eller situation i din virksomhed.

Og hvad er det værste, der kan ske? At du begår en fejl? Hvis det er din største frygt, så tag lige at læse 3 vigtige grunde til, at du skal fejle.

Tag lige og hank op i dig selv. Har du virkelig en god undskyldning, eller udskyder du bare, fordi du er usikker eller bange for at træde ud af de trygge, vante omgivelser?

 


Kasper Rahbek

Serieiværksætter, der brænder for alt hvad der er nyt og spændende. Jeg elsker at tale om iværksætteri, online markedsføring, sociale medier, apps og teknologi. Derudover er jeg far, ægtefælle, (meget) glad for mad, altid positiv og klar på nye udfordringer.

1 Kommentar

Website · 16. juni 2015 kl. 21:55

I think this is among the most significant info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The website style is ideal, the articles is really great : D. Good job, cheers|

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *