Vil vi ikke allesammen ikke gerne være gode til at få idéer som andre synes er geniale? Jeg elsker, når jeg får en god idé, som andre også synes er god. Det kan være en idé til en ny forretning, et nyt blogindlæg eller måske blot noget nyt og spændende til aftensmad. Men det er ikke ligegyldigt, hvad jeg fylder min dagligdag op med, hvis jeg gerne vil have en lind strøm af kreative idéer.

Jeg har lavet en liste over de ting, der virker for mig, måske kan du bruge den til at booste din idé-kreativitet:

Bliv inspireret

Jo mere (god og relevant) information, jeg suger til mig, jo bedre er jeg også til at tænke i nye baner og få nye idéer. Når jeg finder spændende mennesker på nettet eller i den virkelige verden (hvis det da ikke kan indbefatte nettet?), der udfordrer mine tanker, eller er meningsdannere på nogle af de emner, jeg finder interessante, sørger jeg for at følge dem på Twitter og hvis de har en blog, tilmelder jeg mig deres RSS-feed og deres nyhedsbrev. Så sørger jeg for at have lidt tid hver dag til at gå på Twitter og læse RSS-feeds. På den måde er jeg hele tiden opdateret på, hvad der rører sig inden for mine favorit-emner, og jeg bliver provokeret til at tænke på ting i et nyt lys. Facebook, Google+ osv. er også muligheder, for mig virker Twitter bedst i forhold til de ting, jeg interesserer mig for.

Hvis ikke du er så meget for Twitter eller RSS-feeds (så skriv lige en kommentar længere nede om hvorfor…), findes der selvfølgelig også andre måder at gøre det på, som fx branche magaziner. Det handler om at gøre det på en måde, der fungerer for dig. Den store fordel ved Twitter og blogs er, at det sker lige nu og her, det er ofte skribenternes egne subjektive holdninger, der kommer til udtryk, og så skabes der som regel en debat om emnerne, der kaster lys på forskellige sider af et problem.

Følg med i nyhederne

Hvis ikke du ved, hvad der sker i verden, så er det svært at være på forkant med tingene. Og hvis ikke du er på forkant med tingene, så er det svært at få nogle ret nyskabende idéer. Følg med der hvor du kan lide det. Jeg får de fleste af mine nyheder ved at følge nyhedssites på Twitter, og så ser jeg gerne en enkelt nyhedsudsendelse eller to på TV om dagen. Hvis du er mere til aviser, eller noget helt tredje, så fred være med det. Bare du ved, hvad der sker i amfundet omkring dig.

Hav faste rutiner

Ved altid at køre den samme vej på arbejde, altid stoppe ved den samme bager efter morgenbrød eller handle i det samme supermarked, så er det nemmere at bruge kræfter på at tænke på noget andet, når du bruger tid på disse ting. Når du gør ting, du næsten kunne gøre i søvne, får du foræret noget tid, du alligevel bruger på noget andet til at tænke. Istedet for at vrisse over at lægge vasketøjet sammen, så nyd, at du kan gøre det mens du tænker. Så snart jeg gør noget, jeg har gjort hundredevis af gange før, begynder mine tanker altid at vandre, hvis bare jeg ikke fokuserer på hvor kedeligt den egentlige opgave er.

Motion og frisk luft

Jeg ville ønske at jeg kunne sige, at jeg fik de fleste af mine idéer på min morgenløbetur – men jeg er elendig til at få dyrket motion. Når jeg endelig gør det, går der altid et (kortvarigt…) lys op for mig. For det er endnu en yngleplads for idéer at løbe en tur, tage en tur på romaskinen (ikke fordi jeg har sådan en) eller bare at gå en tur og få lidt frisk luft.

Lad være med at have travlt

Lad være med at presse din hverdag, så du ikke har tid til at stoppe op, gå en tur, eller bare sidde i 5 minutter og tænke uden forstyrrelser.

Mit daglige morgenbad er et af de steder, jeg får allerflest idéer. Som en konsekvens deraf tager – uforståeligt for min kone – ufatteligt lange bade, fordi jeg falder helt i staver over en eller anden tanke. Nogle gange er de produktive, andre gange er de ikke. Men jeg nyder at have ro til at tænke.

Drop underholdningen

Skær ned på fjernsynstiden, ligegyldig social medie-tid (altså ikke den hvor du læser nyheder og inspiration på Twitter og blogs), halvdårlige film i biografen osv. Det er helt fint at have disse ting i dit liv, hvis ikke du kobler af med andre ting indimellem bliver du heller ikke særligt kreativ. Men pas på det ikke tager overhånd (note til mig selv: hus det her punkt!). Hvis du bruger 3-4-5 timer om dagen på at se ligegyldigt fjernsyn eller læse baby-opdateringer på Facebook, så spilder du meget tid, du kunne have brugt på at være kreativ og få lavet noget.

Og selvom der også findes informative udsendelser, som kan provokere dig til at tænke i nye baner, så tæller de ikke Big Brother, De Unge Mødre eller diverse quizprogrammer.

Kategorier: Udvikling

Kasper Rahbek

Serieiværksætter, der brænder for alt hvad der er nyt og spændende. Jeg elsker at tale om iværksætteri, online markedsføring, sociale medier, apps og teknologi. Derudover er jeg far, ægtefælle, (meget) glad for mad, altid positiv og klar på nye udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *